Συχνές Ερωτήσεις

Με ποιες συσκευές μπορώ να δω το βίντεο μου;

Μπορείτε να το δείτε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet, τηλεόραση και σε οποιαδήποτε συσκευή έχει δυνατότητα αναπαραγωγής πολυμέσων. Το αρχείο που παραδίνουμε είναι mp4, αν χρειάζεστε ένα διαφορετικό τύπο αρχείου ενημερώστε μας ώστε να σας το δώσουμε με την ανάλογη κωδικοποίηση.

Γίνονται ειδικές τιμές για πολλαπλές παραγγελιές;

Ναι γίνονται, οι πελάτες που επιθυμούν εναέρια βίντεο και αεροφωτογραφίες κατ´επανάληψη των υπηρεσιών μας, επωφελούνται από ειδικές τιμές.

Μπορώ να πάρω τα αμοντάριστα πλάνα;

Φυσικά και σας δίνουμε όλα τα πλάνα που έχουμε τραβήξει αρκεί να τα ζητήσετε.

Μπορώ να διαλέξω το μουσικό κομμάτι που θα επενδύσετε το βίντεο μου;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι έχετε αποκτήσει τα δικαιώματα αναπαραγωγής του, αλλιώς υπάρχει περίπτωση μπορεί να κριθεί παράνομη η αναπαραγωγή του σε διάφορα sites όπως στο youtube. Το μουσικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για το αν θα είναι καλό ή όχι ένα βίντεο. Πρέπει να “δένει” ομοιόμορφα με την εναλλαγή των σκηνών και την ροή του βίντεο (γρήγορα ή αργά πλάνα). Η εμπειρία μας επιτρέπει να επιλέξουμε το μουσικό κομμάτι που θα επενδύσουμε το βίντεο σας για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ποιο είναι το κόστος της αεροβιντεοσκόπησης;

Λόγω του ότι η κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες και παραμέτρους που διαμορφώνουν το κόστος δεν είναι εφικτό να σας πούμε τιμή αν δεν τις γνωρίζουμε. Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να μας ενημερώσετε σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρηση σας για να σας κάνουμε προσφορά.

Κάνετε επεξεργασία των φωτογραφιών και του βίντεο;

Ναι, κάνουμε επεξεργασία και των δύο.

Μπορεί να γίνει νυχτερινή λήψη;

Ναι μπορεί να γίνει νυχτερινή λήψη όταν δεν έχει πολλά φυσικά εμπόδια στην περιοχή που θα γίνουν τα γυρίσματα. Προτιμάμε η απόσταση της πτήσης να μην είναι πάνω από 150 μέτρα ώστε να είναι εφικτή η όσο το δυνατόν καλύτερη οπτική επαφή με το multicopter.

Πόσο κοντά μπορεί να πετάξει σε κόσμο;

Για λόγους ασφαλείας η ποιο κοντινή απόσταση πτήσης κοντά σε άτομα είναι τα τρία μέτρα με την προϋπόθεση ότι η ταχύτητα του άνεμου δεν είναι μεγάλη ώστε να επηρεάσει την σταθερότητα του.

Μπορώ να δω κατά την ώρα των γυρισμάτων τα πλάνα που παίρνετε;

Ναι μπορείτε να τα δείτε, η κάμερα που παίρνει τα πλάνα είναι συνδεδεμένη ασύρματα με μόνιτορ στο έδαφος που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα που αποθανατίσει η κάμερα. Επίσης αν το επιθυμείτε μπορείτε να μας υποδείξετε ποια πλάνα και από ποια οπτική γωνία θέλετε να τραβήξουμε τα πλάνα.

Πόσος χώρος χρειάζεστε για να απογειωθεί το multicopter;

Χρειάζεται ένα χώρος με διαστάσεις 2 επί 2 μέτρα  Προτιμάμε η περιοχή αυτή να είναι επίπεδη χωρίς χώματα ή άμμο διότι θα προκαλέσει ζημιά στα μοτέρ του. Αν δεν είναι εφικτές αυτές οι συνθήκες μπορεί να γίνει η απογείωση και η προσγείωση κρατώντας το ένας συνεργάτης μας με ανυψωμένα τα χέρια του.

Μπορεί να πετάξει σε εσωτερικούς χώρους;

Ναι, μπορεί να γίνει πτήση σε εσωτερικούς χώρους υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να είναι ασφαλής η πτήση.

Μπορεί να γίνει λήψη αεροβίντεο πάνω από αστικές περιοχές;

Ναι κάνουμε λήψη πάνω από αστικές περιοχές εκτός εάν απαγορεύεται από το νόμο πχ αεροδρόμια.

Πόσος είναι ο χρόνος πτήσης;

Ο χρόνος πτήσης είναι από 15 έως 20 λεπτά και εξαρτάται από την ένταση του ανέμου και από την ταχύτητα του multicopter. Όμως δεν πρέπει να ανησυχείτε διότι έχουμε αρκετά σετ μπαταριών ώστε να ολοκληρωθούν τα πλάνα που θα χρειαστούν.

Ποιο είναι το ποιο χαμηλό υψόμετρο πτήσης;

Το ελάχιστο υψόμετρο πτήσης είναι 1,5 με 2 μέτρα.

Πόσο ψηλά και μακριά μπορεί να πετάξει το multicopter;

Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο ως 2.000 μέτρα όμως η νομοθεσίας επιτρέπει πτήσεις drone (μη επανδρωμένων πτητικών μέσων) μέχρι τα 300 μέτρα. Η απόσταση που μπορεί να απομακρυνθεί είναι ως σε ακτίνα 2.000 μέτρα από τον χειριστή. Για λόγους ασφάλειας είναι σημαντικό να έχουμε πάντα οπτική επαφή με το multicopter και προτιμάμε η απόσταση αυτή να μην είναι μεγαλύτερη από 500 μέτρα. 

Τα εναέρια πλάνα είναι σταθερά;

Ναι είναι σταθερά, αυτό επιτυγχάνεται λόγο του σταθεροποιητή (gimbal) 3 αξόνων που διαθέτουμε. 

Τι θα γίνει αν δεν είναι καλός ο καιρός την ημέρα που αποφασίσαμε να γίνει η αεροκινηματογράφηση;

Ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας για την λήψη εναέριων πλάνων. Τα sites που αντικείμενο τους είναι η πρόβλεψη του καιρού είναι αρκετά αξιόπιστα για τον καιρό των επόμενων δύο – τριών ημερών. Η ιδανικές συνθήκες για ένα εναέριο βίντεο είναι να μην έχει δυνατό άνεμο και να επικρατεί ηλιοφάνεια. Αν την ημέρα της αεροκινηματογράφησης δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αναβάλλεται για μερικές ημέρες.

Τι ώρα γίνονται τα εναέρια πλάνα;

Τα πλάνα γίνονται όλη την διάρκεια της ημέρας για να καλύψουμε το θέμα σε όλες τις ιδανικές στιγμές που πρέπει να αναδείξουμε, πχ σε ένα beach bar τα πλάνα θα γίνουν όταν έχει ζωντανέψει η διασκέδαση και θα είναι γεμάτο με κόσμο. Ορισμένα πλάνα θα γίνουν και τις πρώτες πρωινές ώρες που θα δείχνουν την ηρεμία και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Σε μεγάλα project η διάρκεια των γυρισμάτων δεν ολοκληρώνονται σε μία ημέρα.

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας αναλαμβάνετε να κάνετε αεροβιντεοσκόπηση;

Αναλαμβάνουμε εργασίες αεροβιντεοσκόπησης σε όλη την Ελλάδα.